ACS VIKINGS BASKETBALL ACADEMY

Str. Plăieșilor, nr. 9, Iași

Sală de antrenamente

0746.800.956

Sună acum

contact@vikingsbasketball.ro

Trimite mesaj

Cele mai importante reguli de urmat in jocul de baschet

Baschetul devine un sport tot mai popular, atat in randul adultilor, cat si printre cei mici si poate fi jucat atat profesionist, cat si la un nivel amatoricesc. Ca orice alt sport, baschetul implica respectarea unor reguli importante, care reusesc doar sa faca jocul mai interesant si mai captivant. Tu stii care sunt cele mai importante reguli de urmat in jocul de baschet? Daca nu, ramai alaturi de Vikings pentru a le descoperi!

Care sunt regulile baschetului?

Daca nu stiai, jocul de baschet a fost inventat in anul 1891, in Massachusetts, de catre Dr. James Naismith si si-a pastrat scopul pana in ziua de astazi, acela de a arunca o minge printr-un cos suspendat deasupra pamantului. Printre cele mai importante reguli putem numara:

  1. Doar cinci jucatori per echipa, in tener – in marile ligi, precum NBA, WBA sau NCAA, fiecare echipa poate avea in teren un numar maxim de cinci jucatori. Daca o echipa incearca sa incalce aceasta regula va pierde mingea, ceea ce nu isi doreste nimeni. Totusi, acest lucru se intampla uneori, atunci cand un jucator trebuie inlocuit, iar rezerva intra in teren inainte ca cel numit sa il paraseasca la timp.
  2. Ai parte de un timp limitat pentru a inscrie – fiecare echipa dispune de un timp scurt pentru a inscrie, dupa ce intra in posesia mingii. In NBA si WNBA acest timp este de 24 de secunde, iar in NCAA este de 30 de secunde. Deasupra fiecarui cos este montat un ceas care contorizeaza timpul ramas. Daca timpul se scurge inainte de a inscrie, mingea revine echipei adverse.
  3. Trebuie sa inscrii mai mult decat adversarii tai pentru a castiga – o regula destul de evidenta spune ca trebuie sa fii mai bun decat oponentii tai pentru a fi victorios. Aceste cosuri inscrise pot valora doua sau trei puncte. Cele inscrise din interiorul arcului valoreaza trei puncte si pot avea forma de slam dunk, sarituri si altele.
  4. Driblingul avanseaza mingea – jucatorii de basket pot avansa mingea doar prin pasa sau dribbling, in timp ce se deplaseaza in susul si in josul terenului. Daca un jucator se opreste din dribling acesta trebuie sa paseze mingea sau sa incerce sa inscrie. Daca un jucator din ofensiva se opreste din a face dribling, apoi continua inainte de a pasa sau a inscrie, arbitrul va invoca „double dribble”, iar mingea va reveni echipei adverse. Acelasi lucru se va intampla si in cazul in care jucatorul alearga in timp ce tine mingea.
  5. Echipa adversa – dupa ce ofensiva inscrie un cos, echipa adversa intra in posesia mingii. Unul dintre jucatorii lor trebuie sa inscrie dintr-un loc desemnat de pe marginea terenului. Jucatorul are la dispozitie cinci secunde pentru a pasa mingea altui jucator din echipa sa, pentru ca echipa sa nu piarda posesia mingii. Academie de baschet Iasi

Tu stiai deja despre toate aceste reguli? Daca vrei sa inveti mai multe sau sa practici cu adevarat, te asteptam la antrenamentele Vikings. Iti promitem distractie, suspans si multa voie buna!

Distribuie articolul

BLOG

Cele mai noi articole